Programma Koningsdag 2021

In verband met de nog steeds geldende beperkende maatregelen als gevolg van het coronavirus wordt iedereen geadviseerd thuis te blijven en daar Koningsdag te vieren en er dus weer een Woningsdag van te maken.

Vanaf 9:30 uur klinken op tientallen beiaards dan bekende (vaderlandse) liederen rond het thema ‘saamhorigheid’ en het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen (het lied van Koningsspelen dit jaar).

09:45-10:00 uur: Klokgelui in geheel Nederland en op de Antillen. De klokken luiden als teken van verbinding tussen vreugde en verdriet.

10:00 uur: Nationale Aubade. Vanuit deuropeningen en vanaf balkons zingen of spelen we het Wilhelmus samen met de beiaardiers.

Horecaondernemers in het centrum van Barneveld houden op Koningsdag een digitaal feestje: de Koningsdag Stream Barneveld. Het gaat om een evenement ‘voor en door Barnevelders’. Er zijn Barneveldse dj’s en zangers en er wordt bingo gespeeld, die wordt gesponsord door Barneveldse ondernemers. Het moet een virtueel ‘uitje’ zijn voor het hele gezin.

16:30 uur: Nationale Toost. Deze toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen. Op de gezondheid van iedereen.